Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual

La cultura audiovisual a la Girona del segle XIX. Visita i conferència entorn de la llanterna màgica de fantasmagoria de l’Institut d’Ensenyament Secundari de Girona.

Dimarts 23 d'octubre de 2018 – Museu del Cinema

La UNESCO va aprovar l'any 2005 declarar el 27 d'octubre com a Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual amb l'objectiu de sensibilitzar els governs, les administracions i el públic en general sobre la necessitat de salvaguardar el patrimoni audiovisual com a part de la memòria col·lectiva dels pobles. L'Ajuntament de Girona, a través del Centre de Recerca i Difusió de la Imatge (CRDI) i el Museu del Cinema, celebra aquest dia, ininterrompudament des de l'any 2007, amb l'organització de diverses activitats i la creació d'interessants recursos relacionats amb l'estudi i la difusió del patrimoni audiovisual.

Aquest any per commemorar aquest aniversari parlarem de la cultura audiovisual a la Girona del segle XIX amb una doble activitat:

Visita guiada a la llanterna màgica de fantasmagoria adquirida l’any 1849 per l’Institut d'Ensenyament Secundari de Girona i consulta de material original

Visitarem una part de l’exposició permanent del Museu per parlar in situ de la llanterna màgica de fantasmagoria adquirida l’any 1849 per l’Institut d'Ensenyament Secundari de Girona, un aparell que van utilitzar durant prop de 30 anys a les seves aules. De la mà del director, Jordi Pons, i de la conservadora, Montse Puigdevall, també consultarem plaques de llanterna originals relacionades amb aquest històric projector.

Tot seguit, conferència a càrrec de Daniel Pitarch: “Fantasmagoria i educació: cultura audiovisual a la Girona del segle XIX”

Després de conèixer la llanterna màgica de fantasmagoria podrem endinsar-nos en la cultura audiovisual del segle XIX, en els seus usos i els seus objectes. En aquesta conferència, s’explicarà la història d’aquest objecte (com va ser adquirit, quines eren les seves possibilitats, etc.) i els vincles existents entre audiovisual i educació al segle XIX.

L'entrada és lliure i la capacitat limitada. L'assignació de places es farà per estricte ordre d'arribada. Ho organitza: Museu del Cinema i CRDI - Arxiu Municipal de Girona. Col·labora: Amics de la Unesco de Girona

Segueix-nos a:

YouTube

Instagram

Més informació:

Contacte / subscripcions

Serveis | Enllaços

Avís legal

Perfil del contractant

Premsa:

Notícies

Material de premsa

Identitat corporativa

TripAdvisor
Ajuntament de Girona
© 2019 Fundació Museu del Cinema - Col·lecció Tomàs Mallol | C. Sèquia, 1, 17001 Girona | Tel. 972 412 777 | Contacte