La contribució de les dones en els primers anys del cinema espanyol

A càrrec de Begoña Soto

Dimecres 29 de març de 2017 – Museu del Cinema

En el marc del 11è Seminari sobre els antecedents i orígens del cinema que enguany versa sobre " Presències i representacions de la dona en els primers anys del cinema 1895-1920", us oferim una conferència de Begoña Soto (Universidad Rey Juan Carlos):

"El poder d’allò desconegut. O com enfrontar-se a la contribució de les dones en els primers anys del cinema espanyol".

Aquesta conferència tractarà de les diverses dificultats que ens podem trobar a l'hora d'investigar la contribució de les dones al cinema mut, posant com exemple el cas espanyol.
Parlarem sobre diferents exemples de dones amb diversos treballs i relació en el món del cinema: Helena Cortesina (productora i realitzadora), Concha Méndez Costa (guionista), María Luz Morales (crítica i historiadora crítica cinematogràfica, ajudant de realització), Carlota O'Neill (crítica cinematogràfica) Carmen Velacoracho (realitzadora).

Entrada: lliure. Aforament: limitat. L'assignació de places es farà per estricte ordre d'arribada. Ho organitza: Museu del Cinema i Departament d’Història i Història de l’Art de la Universitat de Girona Grup de recerca consolidat en Teories de l'Art Contemporani i el Proyecto del Ministerio de Economía y Competitividad "Presencias y representaciones de la mujer en el cine de los orígenes". (PRECINEMUJER) HAR2015-66262-P. (Universitat de Girona).

Segueix-nos a:

YouTube

Instagram

Més informació:

Contacte / subscripcions

Serveis

Avís legal

Perfil del contractant

Premsa:

Notícies

Material de premsa

Identitat corporativa

TripAdvisor
Ajuntament de Girona
© 2018 Fundació Museu del Cinema - Col·lecció Tomàs Mallol | C. Sèquia, 1, 17001 Girona | Tel. 972 412 777 | Contacte