Frenchdoc. Cheminots

Mostra de documentals francòfons

Dijous 28 de setembre de 2017 – Museu del Cinema

Frenchdoc és una mostra de documentals de creació o producció francesa. La mostra s'articula al voltant de cicles temàtics. Cadascun d'aquests cicles temàtics estarà format per tres projeccions de documentals, molts d'ells inèdits al nostre país. Frenchdoc pretén afavorir la projecció de documentals de creació i producció francesa que generen controvèrsia dins el mateix territori.

Aquest trimestre el tema és el treball i en aquesta sessió projectem:

Cheminots (Ferroviaris) de Luc Joulé i Sébastien Jousse (França, 2010), 80 minuts VOSE

Un tren entra a l’estació de La Ciotat. Les imatges històriques del germans Lumière revelen una evidencia: El tren posa la societat en moviment. Aquestes imatges inauguren un viatge per l’univers dels agents ferroviaris d’avui en dia. Al llarg de les trobades, tot descobrint la seva feina quotidiana, es fa visible el funcionament d’aquesta empresa de servei públic. Des de la seva creació, la xarxa de ferrocarrils reuneix personal de diferents professions i oficis, una comunitat que comparteix una mateixa cultura sobre el treball i la solidaritat. Avui el mercat s'obre a la competència. La xarxa i els serveis s'independitzen, els sectors es compartimenten. Els ferroviaris se senten cada vegada més aïllats. Es qüestiona fins i tot el seu treball i la seva eficàcia. El que passa als ferroviaris afecta tota la societat.


Entrada lliure

Aforament: limitat. L'assignació de places es farà per estricte ordre d'arribada. Ho organitza: Aliança Francesa Girona i Museu del Cinema

Segueix-nos a:

YouTube

Instagram

Més informació:

Contacte / subscripcions

Serveis

Avís legal

Perfil del contractant

Premsa:

Notícies

Material de premsa

Identitat corporativa

TripAdvisor
Ajuntament de Girona
© 2018 Fundació Museu del Cinema - Col·lecció Tomàs Mallol | C. Sèquia, 1, 17001 Girona | Tel. 972 412 777 | Contacte