Clint Eastwood: ideologia, classicisme i modernitat

Curs de cinema

Dissabtes 24 de febrer i 3, 10, 17 i 24 de març – Museu del Cinema

Clint Eastwood. Actor, director, productor, músic. Un misteri, un dubte ideològic i una clarividència artística. Està considerat, de manera gairebé unànime, el darrer dels cineastes clàssics. El 1971, amb l’estrena de Harry el sucio, una de les seves col·laboracions amb Don Siegel, fou considerat un actor feixista. Abans s’havia fet popular fora de Hollywood protagonitzant els spaghetti-westerns de Sergio Leone. El 1992 estrenava Sin perdón, dedicada precisament a Siegel i Leone, i aleshores ja era un autor digne de presentar els seus films al festival de Cannes.
Eastwood no ha amagat mai el seu tarannà republicà, però com a director, des de que debutà darrere la càmera el 1971 amb Escalofrío en la noche, la seva obra no ha fet cap altra cosa que créixer: El aventurero de medianoche, El jinete pálido, Bird, Cazador blanco, corazón negro, Sin perdón, Los puentes de Madison, Medianoche en el jardín del bien y del mal, Mystic River, Million Dollar Baby i Banderas de nuestros padres son algunes fites. Eastwood es avui clàssic, i un autor.
El present curs repassa les seves aportacions al western, policíac, melodrama o bèl·lic; les seves reflexions crítiques sobre el poder; la vinculació tan important al món del jazz; el treball com actor o la seva figura com a productor independent.


Professor: Quim Casas (crític de cinema)
Horari: de 10.30h a 13.30h
Preu: 85 € (Club d’Actors: 65 € - Persones a l’atur, jubilats i targeta Club Cultura: 70€)

Inscripció i matrícula: fins al 15 de febrer, personalment, a la taquilla del Museu del Cinema o per c/e: institutestudis@museudelcinema.cat i ingressant l’import de la matrícula al compte corrent de Caixabank ES14 2100 0002 55 0201426275, indicant el nom de l’alumne i Curs Eastwood.

Segueix-nos a:

YouTube

Instagram

Més informació:

Contacte / subscripcions

Serveis | Enllaços

Avís legal

Perfil del contractant

Premsa:

Notícies

Material de premsa

Identitat corporativa

TripAdvisor
Ajuntament de Girona
© 2019 Fundació Museu del Cinema - Col·lecció Tomàs Mallol | C. Sèquia, 1, 17001 Girona | Tel. 972 412 777 | Contacte