Els primers cineastes: taller de documental per a joves

Taller on els joves coneixeran i experimentaran amb el gènere documental de la mà dels primers realitzadors de documentals de la història: els germans Lumière.

Voleu reservar aquesta activitat?

Truqueu al 972 412 777
o envieu un missatge a
educacio@museudelcinema.cat.

Us proposem una activitat que sorgeix de l'experiència dels "minut Lumière", un exercici documental ideat per l'equip pedagògic de la Cinémathèque Française i desenvolupat a Catalunya per l'equip de Cinema en Curs, que s'inspira en les visites documentals dels germans Lumière.

Des del Museu del Cinema hem fet una adaptació d'aquesta experiència amb l'objectiu que els alumnes creïn les seves pròpies vistes documentals de la ciutat de Girona. Aquestes vistes s'hauran d'inspirar en les primeres pel·lícules de la història que van ser gravades amb l'aparell que els germans Lumière van inventar, el cinematògraf, el qual va permetre retratar la vida quotidiana de la seva època. Les pel·lícules que van gravar eren d'un únic pla, amb una durada aproximada d'un minut i gravades amb càmera fixa.

Els alumnes també tindran l'oportunitat de veure al museu un dels pocs exemplars del cinematògraf Lumière que es conserven arreu.

Les diferents pràctiques que els alumnes faran durant l'activitat ajudaran a fer que els alumnes entenguin les bases del llenguatge cinematogràfic i potenciaran valors com la necessitat del treball en equip per aconseguir resultats satisfactoris, la capacitat d'observació i la creativitat dels alumnes.

Durada: 3 h. (la durada es pot adaptar a la disponibilitat del grup).
Preu: 7,50 EUR per alumne (grups de més de 17 alumnes)
130 EUR per grup (grupsiguals o inferiors a 17 alumnes).
Observacions: Aquest taller es pot complementar amb una visita guiada a l'exposició permanent del Museu del Cinema.

Segueix-nos a:

YouTube

Instagram

Més informació:

Contacte / subscripcions

Serveis

Avís legal

Perfil del contractant

Premsa:

Notícies

Material de premsa

Identitat corporativa

TripAdvisor
Ajuntament de Girona
© 2018 Fundació Museu del Cinema - Col·lecció Tomàs Mallol | C. Sèquia, 1, 17001 Girona | Tel. 972 412 777 | Contacte