El Museu del Cinema presenta la nova oferta formativa del curs 2017 - 2018

Billy Wilder, Jean-Luc Godard, Clint Eastwood, pioneres del cinema i la crítica cinematogràfica seran els protagonistes d'aquesta oferta formativa variada

dimecres 11 d'octubre de 2017El Museu del Cinema vol consolidar una proposta formativa variada per aquest curs 2017-2018 amb un programa de gran diversitat temàtica en què diferents professors ajudaran a aprofundir en diferents directors i gèneres que han estat importants en la història del cinema. Aquests cursos de divulgació cinematogràfica estan destinats a un públic general, no especialista, que té interès en conèixer o formar-se en la història del cinema, dels grans cineastes i en el llenguatge audiovisual. Els cursos s'impartiran cada dissabte al matí i tots els cinèfils hi estan convidats a participar.

Inaugurarem temporada el mes de setembre amb un curs sobre les dones pioneres del cinema, el qual impartiran les professores i crítiques de cinema Anna Bayó, Imma Merino, Eulàlia Iglesias, Marta Sureda i Marta Nieto. Durant les cinc sessions parlarem de dones que han contribuït a desenvolupar el setè art, que van deixar la seva empremta i que han passat, en bona mesura, desapercebudes per a alguns historiadors i crítics de cinema. Les inscripcions per a aquest curs ja estan obertes.

“Ningú no és perfecte, excepte Billy Wilder” serà el títol del cicle dedicat al mestre Billy Wilder. El curs l’impartiran els crítics de cinema Jaume Figueras i Josep Mir i es portarà a terme durant els mesos de novembre i desembre.

El professor d'història i teoria del cinema de la Universitat de Girona Àngel Quintana serà el professor d'un interessant curs sobre el cineasta Jean-Luc Godard. Durant els dies 20 i 27 de gener i 3, 10 i 17 de febrer, el curs repassarà la seva evolució com a cineasta i analitzarà les característiques narratives, estilístiques i formals d’algunes de les seves pel·lícules.

El crític de cinema i professor de la Universitat Pompeu Fabra, Quim Casas serà l'encarregat d'impartir el curs “Clint Eastwood: ideologia, classicisme i modernitat”. Durant els dies 24 de febrer i 3, 10, 17 i 24 de març, es repassarà la seva filmografia i tots els elements temàtics i formals constitutius del seu cinema.

Finalment, i per tancar l’oferta formativa del curs 2017-2018, durant els mesos d’abril i maig s’impartirà un curs d’introducció a la crítica cinematogràfica.

Tots els cursos estan organitzats pel Museu del Cinema. El preu és de 85 euros, però els membres del Club d'Actors tenen una matrícula reduïda de 65 euros, els membres del Club Girona Cultura pagaran 70 euros i les persones a l'atur i jubilats tindran un preu reduït de també 70 euros. Les inscripcions s'obriran dos mesos abans de l'inici de cadascun dels cursos.

Segueix-nos a:

YouTube

Instagram

Més informació:

Contacte / subscripcions

Serveis | Enllaços

Avís legal

Perfil del contractant

Premsa:

Notícies

Material de premsa

Identitat corporativa

TripAdvisor
Ajuntament de Girona
© 2019 Fundació Museu del Cinema - Col·lecció Tomàs Mallol | C. Sèquia, 1, 17001 Girona | Tel. 972 412 777 | Contacte